Lendo er et selskap som formidler forbrukslån, og de reklamerer med at de gratis formidler tilbud fra 15 banker hvis du søker om forbrukslån hos dem.

De har helt rett i at forbrukslån er rimeligere enn å bruke kredittkort, men nå har de virkelig tråkket i salaten: de oppmuntrer til bruk av forbrukslån for å finansiere familiens sydentur!

https://www.lendo.no/forbrukslan/koster-drommeferien-familien/

Først i denne artikkelen (les:reklamen) forteller de deg hvordan du enkelt kan spare inn på familieturen ved å bestille reise og overnatting separat, ved å booke direktefly til destinasjonen og overnatting direkte til hoteller i stedet for å gå via charterselskapene Ving, Apollo og Tui. Disse rådene er faktisk smarte. Min mor og jeg har gjort det samme flere ganger. Bare nå i sommer egner vi med å spare ca. 6000 på to personer fordi vi bestille rpå egen hånd.

Rosinen i pølsa kommer først et stykke ned på siden der det står følgende:

 

Hallo!? Man bestiller seg ikke sydentur verken med kredittkort eller forbrukslån. Har man dårlig råd, så kan man kanskje heller ta en weekend med danskebåten, eller låne seg ei hytte for ei uke. Statskog har f.eks. ganske mange flotte hytter som det er mulig å leie for en billig penge. Hvis man akkurat dette året har fryktelig lyst på en sydentur, men ikke har råd, så er det to ting som gjelder:

1) Planlegg en ferietur man har råd til hvis man føler behov for å reise bort.

2) Sett opp en spareplan, slik at man får råd til en sydentur NESTE ÅR!

At Lendo i det hele tatt foreslår et man skal ta opp forbrukslån i stedet for å vente med sydenturen til man faktisk har råd synes jeg er så langt over grensen, og så uetisk at jeg har tipset forbrukertilsynet i forhold til markedsføringen deres.

Folk med dårlig råd bør oppfordres til å spare til det de ønsker seg, ikke til å bruke flere titusener på en sydentur som skal nedbetales med forbrukslån.

 

 

Bilde av Croisy/ Pixabay

 

 

 

Share: